Tu cum te comporţi în societate?

Ieri am fost nevoită să plec la un control medical,şi am hotărât să îl trec la Policlinica Nr.1 de pe str.31 august 1989.

Cel mai interesant este că intri la ora 11:00 şi ieşi la ora 14:00 şi tot acest timp l-ai petrecut stând în rând doar pentru a trece o ecografie,un cabinet din 4 cele care le mai ai de trecut.

Ce se petrece în incinta policlinicii,la etajele cu cabinete este un haos şi o dezordine totală.În primul rînd nu este nici o stimă,te apropii la registratură spui “Bună ziua” şi ea ce crede-ţi că răspunde “Hai zi mai repede ce cauţi că am de lucru”,după asta nici nu mai vrei sa întrebi la ce te-ai apropiat.

Dai peste o altă năpastă atunci cînd ajungi la etajul II şi te uiţi ca o mulţime de lume stă în holl şi un rând de 15 oameni la cabinetul de care ai nevoie,nici nu reuşeşti să întrebi cine este ultimul la rând ca se şi apropie o doamnă de tine şi iţi zice să ieşi în holl să aştepţi cu ceilalţi sau sa iai loc 😀 unde naiba să ia lumea loc dacă stau 6-7 scaune care încap câte 3 oameni dar stăteau câte 4 oameni.Îi zici că nu ai unde dar ea “Atunci vină mîine de la 08:00 te aşezi şi aştepţi cât ai nevoie”,între timp iese sora mai mare pe secţie şi începe”Ce lume obraznică şi needucată tre sa fie să nu înţeleagă că nu tre să staţi aici”.Toţi au rămas cu gurile căscate.

Cum naiba sa-i respecţi după asta,vre-ţi ordine aduce-ţi scaune să aibă lumea unde se aşeza,să nu stea în holl,fi-ţi mai respectuoşi şi cu calm ca să va înţeleagă lumea şi să vă respecte,nu fi-ţi brutali.

646x404

Şi până la urmă care este diferenţa dintre medici şi noi,pacienţii? Toţi suntem oameni numai că avem funcţii diferite,aşa că respectăm indiferent cine suntem.

“Fanatic in credinta, agnostic sau ateu,
Barbat, copil femeie…docil sau cu tupeu,
Cu pasaport albastru, sau simplu apatrid,
Cu masca de culoare sau fara de partid,
La gazda, sau…acasa, de la oras sau sat,
Inalt si blond, cu ochi albastri, sau mai josut, bronzat,
Sarac, bogat, somer sau muncitor,
Un creator in sine sau fals si impostor,
Scolit sau fara carte, viteaz sau mai fricos,
Isteric sau ce reabda cutitul pina la os,
Cu miinele de aur sau putintel pe dos,
Tacut sau vorbaret, urit sau mai putin frumos,
La 70 sau tineri,
Din punct .md sau .com.

Create by Carla’s Dreams(Hobson’s choice)

Leave a Reply