Consumă din paharul potrivit.

Toți consumăm vin, dar oare toți știu care sunt paharele cele mai potrivite pentru a fi servit vinul???

Alexandr Zorin, vicepreședinte vânzări Riedel în statele CSI, a explicat și ne-a demonstrat la un master-class că paharul influențează foarte mult la o degustație de vin.

Carpe Diem, Wine Shop & Bar (Ion Luca), Fine Wine (Andrei Cibotaru) și Riedel (Alexandru Zorin) au organizat o degustație mai mult de pahare decât de vinuri 🙂

De ce de pahare, aflăm mai jos!

Același tip de vin a fost degustat din 5 pahare, total diferite ca formă, și am fost absolut uimită de mirosul și gustul care este redat de fiecare pahar în parte. Până la moment eu cunoșteam că sunt 2 pahare, pentru albe și roșii și că dacă ai o stare mai stresantă sau ești în depresie, etc. atunci vinul se face mai dulce și te ajută să treci peste aceste stări, însă este absolut greșit.

Vinul trebuie consumat:

  • în cantități rezonabile;
  • din paharul potrivit;
  • nu singur, dar nici cu 20 🙂
  • când ai o dispoziție cât de cât mai bună decât rea;
  • ca pe o fată.

Compania Riedel creată în 1756, produce pahare și decantere de cea mai înaltă calitate, și fiecare pahar Riedel are numele soiului de vin pentru care este destinat. Au creat și o aplicație pentru telefoane, deschide App Store, Play Market, Windows Store, etc. și descarcă aplicația ”riedel”, pentru a cunoaște mai multe despre paharul potrivit la vinul tău preferat.

Să bei vin bun din pahare potrivite este o plăcere scumpă, dacă ai un preferat Chardonay; Sauvignon Blanc; Pinot Noir sau Cabernet Sauvignon/Merlot atunci consumă-l corect, cu cine trebuie, cum trebuie și în ce pahar trebuie. La Carpe Diem, Wine Shop & Bar aceste pahare pot fi găsite, un set de 4 pahare costă în jur de 1900 lei.

IMG_0486IMG_0492IMG_2113IMG_2111IMG_2084Mulțumesc gazdei, Vinoteca Carpe Diem și finewine.md10417518_853728851368880_7715027925704477233_n

One comment

Leave a Reply