Accesorii utile pentru alaptare

Ce accesorii de alăptare sunt indispensabile în trusa unei proaspete mămici?

Primele luni din viața bebelușului au un rol primordial în crearea relației dintre mamă și copil. Mereu trebuie să fii cu ochii în patru și pregătită pentru orice situație. Una din acestea este alăptarea, un proces pe cât de natural, pe atât de meticulos. Ești nevoită să ai la îndemână câteva accesorii pentru alăptare, care vor ușura alimentarea celui mic. Ca să nu-ți umpli geanta cu lucruri de care, probabil, nu vei avea nevoie, am pregătit o listă de 5 elemente indispensabile din trusa ta destinată alăptării, care te vor salva în orice moment.

  • Pompă pentru sân

Încă mai crezi în stereotipul că alăptarea este un proces anevoios și greu? Află că pompele pentru sân sunt soluția perfectă pentru stimularea lactației și prevenirea unor probleme legate de sâni. De exemplu, umflarea glandelor mamare, fenomen des întâlnit printre proaspetele mame, poate fi ușor prevenită cu utilizarea unei astfel de pompe. Manuală sau electrică, aceasta își îndeplinește perfect rolul de stimulare a sânilor, astfel încât laptele matern să curgă mai ușor.

Pe lângă acest avantaj legat de sănătate, ai posibilitatea să economisești timp, atunci când nu poți hrăni bebelușul, însă trebuie să-i respecți regimul alimentar. 

  • Protectoare pentru mameloane

Exact, ai nevoie și de acest accesoriu în primele luni de alăptare. Mameloanele din silicon, cum li se mai spune, sunt niște scuturi care protejează mamelonul natural al mămicii. Acestea sunt o adevărată salvare pentru situațiile în care mameloanele sânilor sunt crăpate și sângerează de la alăptarea problematică. Aceste protecții pentru sâni sunt fabricate din materiale moi, subțiri și fine pentru a se lipi perfect de sâni și pentru a ușura hrănirea bebelușului. Prin simularea sfârcului natural, mameloanele din silicon transferă cu ușurință laptele matern în gurița bebelușului. Ideal, nu?

  • Pungi de stocare pentru laptele matern

Nu uita și de păstrarea în condiții favorabile a laptelui matern. Există câteva metode de stocare, însă pungile pentru laptele matern sunt tocmai perfecte pentru păstrarea acestora în orice trusă. Fiind comode în utilizare și compacte în păstrare, acestea stochează laptele în condiții sigure și departe de mirosurile străine. Poți procura și recipiente speciale menite să păstreze laptele în sterilitate încă câteva ore, suplimentar, după ce ai folosit pompa pentru alăptare.

  • Biberoane și tetine

Cu siguranță nu te poți lipsi de măcar 2 biberoane pentru nou-născut, special fabricate pentru nevoile și dorințele acestuia. Pe lângă acest accesoriu, îți amintim că și o colecție mică de tetine ți-ar prinde bine în geantă, când te pornești undeva cu bebelușul. Acestea trebuie să fie confecționate din materiale ecologice, moi și să reproducă perfect forma naturală a mamelonului. De exemplu, o tetină anticolici îl va salva pe cel mic atunci când sistemul său digestiv încă nu s-a adaptat la alăptarea naturală.

  • Absorbante pentru sâni

În primele luni de alăptare, majoritatea mamelor se confruntă cu scurgerile de lapte matern. Pentru aceste cazuri specialiștii propun absorbantele postnatale, care te vor scuti de o mulțime de situații jenante. De regulă, aceasta sunt fabricate din materiale naturale, care ajută pielea să respire și sunt comode în utilizare, având o bandă adezivă mică pentru a putea fi lipite de sâni sau sutien. Poți alege tampoane pentru sâni de unică folosință sau reutilizabile și să le ai în trusă de fiecare dată când ieși din casă.

Ei bine, vezi că nu ai de ce să panichezi, dacă ții cont de această listă. Achiziționarea acestor accesorii te va scăpa de stresul legat de cel mai natural proces – alăptarea. Unde le procuri pe toate? Chiar din confortul propriei case, accesând Mamico.md – magazinul tău online, unde găsești totul pentru tine și bebelușul tău. Sună la 061-005-002 și comandă accesorii pentru alăptare, iar acestea îți vor fi livrate direct la ușă.